Polisen tvingades ingripa med pepparsprej efter ett bråk intill läktaren. Foto: TT

Tumult mitt under bandyfinalen – polisen pepparsprejade supportrar

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under SM-finalen i bandy utspelade sig tumultartade scener på läktaren. Polisen tvingades använda pepparsprej mot ett flertal VSK-supportrar.

Det var i samband med att arrangören flyttade en högtalare som några VSK-fans blev irriterade inne på Studenternas IP. Polisen tvingades ingripa för att underlätta arbetet.

– Det var lite irriterat, de tyckte att högtalarna skymde sikten, och i samband med tumultet använde en eller flera av poliserna pepparsprej, säger Johan Lindén, RLC-befäl på Uppsalapolisen.

Händelsen utspelade sig i slutet på första halvlek i SM-finalen mellan Västerås SK och Villa Lidköping på Studenternas IP. Enligt polisen har inga personer omhändertagits.

– Personerna är kvar på arenan och vi har inte gripit någon. Vi är på plats och jobbar med dialog.

Finns uppgifter om att en liten pojke ska ha fått pepparsprej på sig, vet du nåt om det?

– Jag kan inte säga att det inte har hänt, det är blåsigt och risken finns att många blir sekundärkontaminerade. Men sprejen i sig är ofarlig, säger Johan Lindén.

I övrigt har det polisiärt varit lugnt i samband med dagens bandyfinaler, enligt Uppsalapolisen.

– Arrangörerna sköter det bra, vi är på plats med dialogpoliser och har också en extra polisstyrka uttagen enbart för detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.