Två personer fick livshotande skador efter krock med älg på E4

Uppdaterad
Publicerad

Två personer från Stockholm fick livshotande skador efter att de krockat med en älg på E4 i närheten av Björklinge norr om Uppsala på tisdagskvällen. Ytterligare två bilar krockade med älgen.

De två personerna som skadades allvarligt är en man och en kvinna i 60-årsåldern, hemmahörande i Stockholm. Deras skador är livshotande men tillståndet bedöms på onsdagsmorgonen som stabilt. De vårdas på intensivvårdsavdelningen vid Akademiska sjukhuset.

Det var strax efter 21 på tisdagskvällen som larmet om olyckan kom.

– De som skadades allvarligt satt i den första bilen som krockade med älgen. De fick klippas loss och fördes därefter med ambulans till sjukhus, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen på tisdagen.

I samband med krocken slungades älgen vidare på körbanan vilket fick ledde till att ytterligare två bilar körde in i den.

– Det är en 120-sträcka så man kan tänka att de inte hann reagera.

Personerna i de efterföljande bilarna skadades lindrigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.