Polisen spärrade på tisdagskvällen av tanken för teknisk undersökning. Foto: Utryckning Uppsala

Två personer avlidna i arbetsplatsolycka i Östhammars kommun

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 40- respektive 60-årsåldern har avlidit på Sandvik Coromant i Gimo i Östhammars kommun. Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död.

Runt klockan 17.00 på tisdagen larmades polisen till företaget Sandvik Coromant i Gimo efter att två personer som var okontaktbara hittats i en tank. Personerna konstaterades senare avlidna. Under kvällen spärrade polisen av platsen för att genomföra en teknisk undersökning.

– Vi vet inte vad det är som har orsakat händelsen utan det får utredningen visa, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Det var personalen på företaget som hittade de två personerna och ringde 112.

– Polisen, räddningstjänst och ambulans kom till platsen och sjukvårdpersonal kunde konstatera att männen var avlidna, säger Daniel Ågren.

Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död. Anhöriga till de avlidna är underrättade.

Här kommenterar Sandvik händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.