Så här såg det ut i en Bälingebos bil för några veckor sedan. (Arkivbild) Foto: Privat

Två män gripna misstänkta för rattstöld

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern greps under natten till måndagen, misstänkta för åtminstone en rattstöld.

Vid 03-tiden på natten vaknade en bilägare i Björklinge av att glas krossades utanför.

När han gick ut upptäckte han att rutan på hans BMW var sönderslagen och att ratten saknades.

Flera polispatruller sattes in i sökandet efter tjuvarna och bara tio minuter efter att bilägaren ringt polisen stoppas en misstänkt bil på länsväg 600.

Två män i 25-årsåldern grips, misstänkta för stöld.

Två rattstölder till anmäls

Ännu en rattstöld uppdagades under natten, denna gång i Vattholma. Där har en BMW-ratt stulits någon gång mellan klockan 22.30 på söndagskvällen och 04 på måndagsmorgonen. Dessutom anmäldes ytterligare en rattstöld i Björklinge senare under morgonen.

– Än så länge är de två gripna bara misstänkta för den första stölden i Björklinge, men vi får väl se om de går att binda till fler stölder säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Vad har ni som kan koppla dem till rattstölden?

– En sammanvägning av olika saker som jag inte kan gå in på, men vi har inte anträffat något gods, säger Daniel Wikdahl.

De gripna släpps

Senare under måndagen släpptes de två gripna personerna.

– De släpptes eftersom åklagaren inte tyckte att de uppnådde sannolika skäl men de är inte avfärdade, säger Daniel Wikdahl.

De tre rattstölderna följer en trend som polisen har sett på senare tid.

– Vi har haft en våg av rattstölder i Uppsala och Västmanland under hösten och framför allt gäller det BMW, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.