Arkivbild. Vittnen guidade polisen till den misstänkta skåpbilen. Två män greps misstänkta för stöld. Foto: Stina Stjernkvist TT

Två män gripna misstänkta för stöld

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps under natten till söndag misstänkta för stöld. Polisen fick vid gripandet hjälp av vittnen som guidade dem fram till de misstänkta tjuvarnas skåpbil.

Det var strax efter klockan 02.00 som polis larmades om en pågående stöld i Boländerna. En person hade larmat eftersom den sett två personer lasta in saker i en skåpbil.

– Allmänheten iakttar personer som lastar in gods i en skåpbil och tycker att det verkar vara misstänkt och följer därför efter bilen ut på E4. De larmar och följer efter skåpbilen, sen guidar de rådigt fram polispatrullen som får stopp på fordonet. Två personer grips och man hittar misstänkt stöldgods i skåpbilen, säger Pär Olsson, RLC-befäl polisregion mitt.

Vad tycker ni om att allmänheten assisterar på det här sättet?

– Vi tycker det är jättebra så länge man gör det på rätt sätt. Som i det här fallet har man rådigt iakttagit och dirigerat fram polispatrullen, sådant är vi jättetacksamma för.

Kan röra sig om flera stölder

De två männen, en i 40-årsåldern och en i 35-årsåldern greps längs E4 i höjd med Mora Stena utanför Uppsala. I skåpbilen anträffar polis misstänkt stöldgods i form av verktyg och bildelar.

– Man hittar bildäck, en gräsklippare, en grästrimmer och kan konstatera att det finns brytmärken hos företaget. Eventuellt har man även varit inne på ytterligare ett ställe, säger Pär Olsson, RLC-befäl polisregion mitt.

Varför tror ni att det rör sig om fler stölder?

– Det är godsets karaktär, bildäcken tror vi kan komma från en bilfirma som ligger i närheten. Men det håller vi fortfarande på att utreda, vi får se var det landar under dagen.

De båda männen är gripna misstänkta för stöld och kommer att höras under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.