Två personer misstänkta för att ha slagit taxichaufför i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Vid 01-tiden natten till fredag ska en man och en kvinna ha slagit en taxichaufför i ansiktet, och även stulit hans mobiltelefon och nycklar. Incidenten rubriceras som misstänkt stöld och misshandel.

Händelsen inträffade i området Löten i centrala Uppsala.

– Anledningen ska ha varit att taxichauffören och de två personerna var oense om betalningen i slutet av deras taxiresa, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion mitt.

Det var förbipasserande som hörde en högljudd diskussion och slog larm till polisen.

– Därför åkte vi till platsen, där vi träffade chauffören som förklarade sin version av händelsen. Han kunde också berätta var personerna tagit vägen.

Mannen och kvinnan hade försvunnit in i en lägenhet.

– Utifrån det signalement som vi fick kunde ganska snabbt lokalisera både vilka personerna var och var de befann sig, säger Linda Wideberg.

De misstänkta fick följa med till polisstationen. Taxichauffören har fått tillbaka sina tillhörigheter.

– Som jag har förstått det fick han inga allvarligare fysiska skador och ska inte ha behövt uppsöka sjukhus, säger Linda Wideberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.