Tvååring i barnvagn påkörd i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En tvååring i barnvagn ska ha blivit påkörd av en lastbil i Uppsala. Olyckan inträffade strax före 11 och barnet har transporterats till sjukhus.

Enligt Emil Skoglund, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, ska barnet varken blivit fastklämt eller överkört.

– När vi kom fram kunde vi konstatera att två-åringen klarat sig förhållandesvis bra och hen ska ha legat i en barnvagn vid tillfället. Så det har gått bra enligt uppgifterna jag fått, så det känns bra, säger han.

Barnet har körts med ambulans till Akademiska sjukhuset.

Polis fanns också vid olycksplatsen men enligt rlc-befäl Pelle Nellberg kunde man inte prata med någon inblandad förare.

– Det vi inledningsvis hört är att det var en lastbil som kört på barnvagnen och sedan fortsatt vidare. Det är oklart om hen vet att hen kört på något eller inte. Det är det vi har fått höra från föräldern till barnet, säger Pelle Nellberg.

– Vi rubricerar det som smitning från trafikolycka och direkt efter så sökte patrullerna efter en röd lastbil men utan resultat, säger han.

Barnet som fördes till sjukhus är lindrigt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.