Foto: TT/SVT

Udda detaljen i kommunens årsredovisning: ”Oroliga för att Persbrandt flyttar till Uppsala”

Uppdaterad
Publicerad

I Uppsala kommuns årsredovisning har en udda detalj smugit sig in. På sidan 42 i den över 500 sidor långa handlingen står det att ”äldrenämnden är orolig för vad som kan hända om Mikael Persbrandt flyttar till Uppsala.”

Ett skämt, menar kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S).

Det började med att den konstiga formuleringen uppmärksammades, och fick spridning, i sociala medier efter att riksdagsledamoten Hanif Bali (M) nyligen twittrade om saken. Därefter hakade flera medier på.

Det hör kanske inte till vanligheterna att en sida i en kommunal redovisning får den typen av uppmärksamhet. Men enligt Erik Pelling har den underliga meningen sin naturliga förklaring.

– I en av versionerna av årsredovisningen lyckades en handläggare lägga in det här skämtet. Det upptäcktes men sedan var det ändå fel version som följde med ut till kommunfullmäktige.

Så kommunen har inget emot Mikael Persbrandt?

– Vi har ingenting emot honom. Om han vill flytta till Uppsala är vi glada för det, säger Erik Pelling.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.