I höst inleder UKK ett samarbete med Kungliga musikhögskolan. UKK:s vd Lena Åberg Frisk blir en av mentorerna. Foto: SVT/Mehdi Bagherzadeh

UKK ingår samarbete med musikhögskolan

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala konsert och kongress, UKK, inleder i höst ett innovativt samarbete med Kungliga musikhögskolan. Spännande, nyskapande och nyfiken musik utlovas.

– Jag är oerhört stolt över samarbetet, som för Uppsala betyder att vi får tillgång till nya talanger, nya nätverk och nyfikna öppna ögon på UKK och vårt hus, säger Lena Åberg Frisk, vd och konstnärlig ledare på UKK, i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Kungliga musikhögskolan inleds i höst och kretsar kring masterstudenterna och deras examensarbeten.

Blir även ett mentorprogram

– Uppsala erbjuder ett spännande och växande kulturellt ekosystem men har idag ingen konstnärlig högre utbildning. Genom samarbetet får vi och Uppsalapubliken inblick i och utbyte av nya strömningar och idéer. Projektet blir en länk mellan musiklivet idag och musiklivet imorgon, säger Lena Åberg Frisk.

De kommer också att samarbeta kring jämställdshetsfrågor genom ett nystartat mentorprogram med syfte att ge mentorstudenterna bättre förutsättningar för ett balanserat och framgångsrikt yrkesliv. Lena Åberg Frisk kommer själv vara en av mentorerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.