En nöjd konferenschef hoppas på att hamna närmare toppen. Foto: Patrik Lindell/Montage

UKK nominerat till internationellt pris

Uppdaterad
Publicerad

Hong Kong. Hawaii. Australien. Och Uppsala. När femton konferensanläggningar nominerades till internationellt pris fanns Uppsala Konsert och Kongress med på listan.

UKK är den enda skandinaviska anläggning som har nominerats till priset som utser världens främsta konferensanläggning. Det är branschorganisationen AIPC (The International Association of Convention Centres) som vartannat år delar ut priset.

Årets nominering är UKK:s andra i ordningen. Första gången man nominerades var 2014, vilket resulterade i en trettondeplats.

– Vi hoppas givetvis att hamna högre upp den här gången, säger konferenschef Cecilia Björkenå.

Handlar om service

För att kunna bli nominerad krävs att 25 kunder, som har arrangerat ett större evenemang med minst 100 deltagare, har utvärderat anläggningen i form av en enkät. En stor del av arrangemangen måste vara av internationell karaktär.

– Vi har ingen insyn i vilka frågor som kunderna får besvara, men det handlar om service, om hur upplevelsen var och hur tekniken fungerade, säger konferenschefen.

Sedan förra nomineringen har UKK satsat mer på just kundbemötande.

– Vi har också satsat mer på trådlösa nätverk, och att man ska känna sig trygg hos oss, säger Cecilia Björkenå.

– Vi tycker att detta är stort för Uppsala med lite internationell uppmärksamhet, att Uppsala får mer publicitet, säger konferenschefen som kommer att infinna sig i Frankrike där priset delas ut i juli månad.

Förra året hade förra året 56.000 besökare och genomför varje år cirka 500 möten, konferenser och kongresser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.