Här står resenärer och väntar på bussen – trots att alla ställts in

Uppdaterad
Publicerad

UL ställer in alla region- och stadsbussar på grund av snöovädret i Uppsala län. I nuläget finns ingen exakt prognos för när trafiken kan vara igång igen.

Initialt ställdes alla UL:s 85 regionala linjer in. Senare under måndagseftermiddagen beslutade man även att ställa in alla stadsbussar. Båda besluten gäller tillsvidare.

– Jag tänker först och främst att det är tråkigt för alla resenärer som drabbas men tyvärr går det inte att bedriva busstrafik på ett säkert sätt just nu. Bussarna kommer inte fram, fastnar och blir stillastående, säger Nikodemus Kyhlén, marknadschef på UL.

UL har inget alternativ för de resenärer som drabbas, utan hänvisar till den ersättningsgaranti som gäller vid förseningar. När busstrafiken kan tänkas vara igång igen är oklart.

– Vi följer upp läget hela tiden och så fort det blir bättre väglag kan trafiken återupptas igen, säger Nikodemus Kyhlén.

Så rör sig ovädret vidare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.