Helena Klange, presschef på UL. Foto: Stefan Larsson/SVT

UL: Ungdomar reser i onödan

Uppdaterad
Publicerad

Busschaufförer i Uppsala larmar om att många ungdomar åker kollektivtrafik, även när de inte ska till skolan. Det har fått UL att åter vädja om att bara resa när man verkligen måste.

Vid vissa tillfällen har det också uppstått situationer, när busschaufförer ropat ut att det är för många människor på bussen.

– Vi kan inte göra så mycket mer när det fortsatt är påstigning via bussarnas bakdörrar. Det viktiga är att tänka på att när det är halvfullt, så är det fullt. Men många kliver på även om busschaufförerna ropar ut att det är fullt, säger Helena Klange, UL:s presschef.

Coronaviruset i Uppsala

UL understryker vikten av att man bara ska åka kollektivtrafik om man verkligen måste.

– Jag förstår att många vill ut och röra på sig. Men man måste också tänka på de som ha samhällskritiska uppdrag. Man måste vara solidarisk till de som faktiskt måste åka, säger Helena Klange.

Enligt uppgifter från UL är det främst gymnasieelever i grupp som reser i onödan.

– Rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten har inte förändrats. Man ska inte åka om man inte måste.

Vad UL gör åt trängseln:

Det gäller vid återköp av biljett:

Påstigning vid bakdörrar:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet