Apotekstjänsts vd Tomas Hilmo lämnar uppdraget

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Hilmo avgår som vd för Apotekstjänst. Det framkom kort efter ett krismöte med Varuförsörjningsnämnden på måndagen.

Tomas Hilmo lämnar posten som vd för Apotekstjänst och kommer istället att ägna sig åt läkemedelsverksamheten inom bolaget. Beskedet kom strax efter krismötet med Varuförsörjningsnämnden.

– Det har gjorts en omorganisation, säger Eric Aronsson, Apotekstjänsts presstalesperson till SVT.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Är det med anledning av det som hänt de senaste veckorna?

– Jag kan bara säga: det har gjorts en omorganisation. Vi återkommer med information om den nya ledningen inom kort, säger Eric Aronsson.

Beskedet kom kort efter ett extrainsatt möte med Varuförsörjningsnämnden i Uppsala under måndagsförmiddagen. Den avående vd:n Tomas Hilmo lämnade hastigt vid lunchtid och vägrade svara på SVT:s frågor.

En ny ledning ska presenteras inom kort, skriver Apotekstjänst på sin hemsida. Hela styrelsen är operativ tillsvidare.

Vid mötet beslutade nämnden att ta hjälp av andra leverantörer för att lösa bristen på sjukvårdsmateriel som fått allvarliga konsekvenser inom vården i Mellansverige. Problemen började kort efter att Apotekstjänst tog över uppdraget den 1 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet