Foto: Utryckning Uppsala

Uppgifter: Polisen söker efter 20-årig man – skäligen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftade under söndagen att de fortsätter att jobba intensivt med utredningen efter dödsskjutningen i Gränby i fredags. Enligt uppgifter till Aftonbladet söker polisen nu efter en man i 20-årsåldern som är skäligen misstänkt.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna från Aftonbladet, men bekräftar för SVT Uppsala att det just nu pågår ett mycket intensivt arbete i utredningen.

– Vi har en grupp som jobbar specifikt med det här fallet just nu, det är inte så att vi tar söndag. Våra krimmare arbetar med detta för fullt, säger Pelle Nellberg presstalesperson vid polisen till SVT Uppsala.

Enligt uppgifterna till Aftonbladet söker polisen efter en man i 20-års åldern som är från Uppsala. Mannen ska enligt tidningens uppgifter vara skäligen misstänkt för händelserna i fredags i Gränby.

Åklagaren vill inte kommentera

Fallet har nu lämnats över till en jouråklagare, men inte heller åklagaren ville under förmiddagen på söndagen ge några nya kommentarer.

Under måndagen kommer en ordinarie åklagare att ta över och leda fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.