Under kvällen stängs stora delar av innerstaden av för stadsloppet. Foto: SVT

2 000 löpare intog Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen genomfördes stadsloppet Uppsala Night Run. Deltagande löpare hade att välja på allt från en sträcka på blygsamma 123 meter, till de mer traditionella distanserna, 5 kilometer eller 1 mil. SVT Nyheter Uppsala var på plats för att känna på den festliga löparstämningen.

Förutom de olika löpdistanserna, hölls även en hel del kringaktiviteter som exempelvis körsång av Orphei Drängar vid universitetshusets trappa.

De olika distanserna startade vid olika tider i centrala Uppsala. Klockan 19 gick startskottet för det korta loppet från S:t Eriks torg, klockan 20.45 inleddes halvmilen från Drottninggatan och klockan 21.15 milen från Drottninggatan.

Många gator stängdes av i stadskärnan under tiden som loppen pågick. UL-bussarnas linje 2, 6, 7, 9 och 11 kör tillfälliga sträckor och har en del indragna hållplatser.

De här gatorna är avstängda under Uppsala night run 23:e augusti. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.