Lina Hjortsmark och Erik Widmark fastnade på Filippinerna – nu har de kommit hem. Foto: Privat

Uppsalaparet hemma igen – var strandade på paradisö

Uppdaterad
Publicerad

Långresan blev inte som tänkt för Uppsalaparet Erik Widmark och Lina Hjortsmark. På grund av coronaviruset fastnade de i Filippinerna – men nu har de kommit hem.

SVT Uppsala berättade i förra veckan om Erik Widmark och Lina Hjortsmark från Uppsala som inte kunde ta sig från en paradisö i Filippinerna. Anledningen var att inrikesflygen ställts in till följd av coronaspridningen.

I helgen kom de till sist hem. 23 mars fick paret reda på att de tre dagar senare skulle få följa med ett flyg för strandade turister i landet.

Coronaviruset i Uppsala

”Då letade vi resor på direkten från Manila. Hittade ett som skulle gå därifrån till Oslo med en mellanlandning i Doha och sen fixade vi ytterligare en biljett från Oslo till Stockholm. Vi gick upp klockan fem i Boracay och flög därifrån klockan tio, sedan var vi hemma cirka 45 timmar senare”, skriver Erik Widmark i ett mejl.

I Norge möttes paret av olika regler som gjorde att de inte kunde hämta och checka in sina bagage, vilket ledde till att det kom till Uppsala ett par dagar senare.

”Fjärde gången gillt och några tiotusentals kronor fattigare är vi nu hemma. Efter några dagars återhämtning är vi hyfsat återställda men mest bara lyckliga över att få vara hemma på trygg mark och med våra familjer igen”, skriver Erik Widmark.

Se klippet från Filippinerna:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet