Amer Sarsour flög ovanför Uppsala under fredagsmorgonen. Foto: Peter och Jesper/Peak Experience Gravity Sports

Uppsalapoeten flög ovan staden för musikvideo: ”Otrolig vy”

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalapoeten och artisten Amer Sarsour har till sin nya låt valt att göra en musikvideo med scener över Uppsala. Under fredagsmorgonen flög han på en luftballong 300 meter ovanför marken i gassande solsken.

– Jag vill med min nya låt förmedla att man ska göra sin grej, lita på sig själv och inte låta någon bryta ner en, säger Amer Sarsour.

Han är från Uppsala och har arbetat med poesi i tio år. Den senaste tiden har har tagit upp arbetet med att skriva låtar. Till låten ”Picasso” ville han göra något roligt, och samtidigt illustrera låtens innebörd.

– Jag gillar upplevelser och vyer, och när jag fick reda på att det här var möjligt visste jag att det var exakt vad jag skulle göra. Det är också ett budskap till unga: att vidga vyerna och lyfta blicken. Saker är mer än vad man ser och det är lätt att hamna i skit, säger Amer Sarsour.

”Jag ropade: Godmorgon Uppsala!”

Färden på luftballongen startade under tidig fredagsmorgon på Vaksala torg. Med säkerhetslinor och selar lyfte han från marken och stod på en plattform som var byggd på ballongen.

– Vi lyfte sakta men säkert och jag såg hur vackert Uppsala var en sådan här morgon. Det var en otrolig vy. Jag såg Domkyrkan och Uppsala slott, och svävade mot Graneberg. Jag ropade: ”Godmorgon Uppsala!”.

Han berättar att han färdades runt 300 meter ovanför marken och turen pågick i ungefär tjugo minuter. Därefter landade han på en parkering i Rosendal.

– Det var en harmonisk och stillsam känsla att åka på luftballongen samtidigt som det var supermycket intryck, säger Amer Sarsour.

Nu ska fler scener spelas in från andra platser till musikvideon, och i höst är den klar.

Amer Sarsour flög ovanför Uppsala under fredagsmorgonen. Foto: Peter och Jesper/Peak Experience Gravity Sports

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer