Uppsalapolitiker sparkas från riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Ohlson fick igår beskedet att hon stängs av från sitt arbete på riksdagskansliet med omedelbar verkan.

– Motivet bakom avstängningen är naturligtvis att jag uttryckt stöd för de uteslutningshotade SDU:arna, skriver Jessica Ohlson i ett inlägg på sociala medier.

Striderna inom Sverigedemokraterna fortsätter. Nu stängs Uppsalapolitikern Jessica Ohlson av från sitt arbete som politisk sekreterare i riksdagskansliet, något som hon själv säger beror på hennes sympatier med partiets ungdomsförbund.

I ett inlägg på sin Facebooksida skriver hon att det var under måndagsförmiddagen som två tjänstemän meddelade att hon omedelbart skulle stängas av från sitt arbete. Anledningen till Jessica Ohlsons avstängning ska vara att hon skrivit en lista över personer som arbetar på kansliet, uppgifter som hon själv menar redan finns i partiets intranät.

– Det verkliga motivet bakom avstängningen är naturligtvis att jag under förra veckan uttryckt stöd för det 40-tal uteslutningshotade SDU:arna, och att jag kritiserat partiledningen för hur man behandlar sina partivänner, skriver Jessica Ohlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.