Både Malin Sjöberg Högrell (L), regionråd i Uppsala län, och Mohamad Hassan (L), kommunalråd i Uppsala kommun, vill att Liberalerna väljer Stefan Löfven framför Moderaternas Ulf Kristersson.

Uppsalapolitiker stödjer Liberalernas partilinje

Publicerad

Under söndagen höll ett splittrat Liberalerna möte om statsministerfrågan. På plats fanns flera lokala politiker från Uppsala. Bland annat Mohamad Hassan (L) och Malin Sjöberg Högrell (L) som gick upp i talarstolen och argumenterade för att partiet ska stötta Stefan Löfven.

Strax efter tretiden under söndagseftermiddagen stod det klart att Liberalerna väljer att stötta Socialdemokraternas Stefan Löfven vid nästa omröstning i statsminsiterfrågan.

Malin Sjöberg Högrell, regionråd i Uppsala län var en av dem som talade inför partiet under mötet.

– För mig är det oerhört viktigt att hitta en lösning där Sverigedemokraterna inte får inflytande. Jag hoppades länge på att Miljöpartiet och Alliansen skulle bilda regering tillsammans, men det är tydligt att de stora partierna fokuserat mest på statsministerfrågan.

Mohamad Hassan: ”Ett svårt beslut”

Även Mohamad Hassan, kommunalråd i Uppsala kommun, vill att Liberalerna väljer Stefan Löfven framför Moderaternas Ulf Kristersson.

– Vi liberaler måste ständigt kämpa för rörlighet, öppenhet och för människors lika värde. Våra partivänner i början av 1900-talet stod inför ett stort och svårt beslut, precis som vi gör i dag. Men jag tycker att vi ska vara stolta över att vi, trots enorma påtryckningar från högersvansen, stoppar utvecklingen av nationalism.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer