Foto: Privat

Uppsalas engelsmän är redo för matchen

Publicerad

Idag avgörs det vem det är som går till semifinal – England eller Sverige. I Uppsala samlas stadens engelsmän på en pub för att heja på England.

– Jag tycker inte riktigt om när England spelar mot Sverige, säger Jack King, ursprungligen från London men är nu Uppsalabo.

Det finns två anledningar till varför Jack King tycker att det är jobbigt att Sverige möter England. Den ena är att England har en dålig matchhistorik mot Sverige, den andra är familjen är splittrad i två läger.

– Min fru och hennes familj är svenskar, så om Sverige vinner kommer det retas och pratas om det, men om England vinner så blir det tvärtom, säger Jack King och skrattar.

Alla hejar på motståndarlaget

En annan engelsk Uppsalabo är Stephen Gavin. Han är en del av det engelska gänget som brukar samlas på puben för att se fotbollsmatcherna.

– Det är tufft att se en match när alla runt omkring hejar på motståndarlaget, men samtidigt är det roligt också. Att vara the underdog, säger Stephen Gavin. 

Vad tror du att resultatet blir?

– 2-1 till England, säger Jack King.

– 3-1 till England, säger Stephen Gavin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.