Mikaela Kellner fick många reaktioner för sitt ingripande. Foto: Privat

Världskänd – nu slutar ”Bikinipolisen”

Uppdaterad
Publicerad

I juli uppmärksammades Knivstafödda polisen Mikaela Kellner efter att, iklädd bikini, gripit en tjuv. Nu väljer hon att sluta som polis, och riktar kritik mot polisens organisation, skriver tidningen Expressen.

Knivstafödda Mikaela Kellner blev känd som ”Bikinipolisen” efter att under sommarsemestern, iklädd just bikini, ha gripit en tjuv. I Rålambshovsparken i Stockholm reagerade hon kvickt när tjuven stal en mobiltelefon från Mikaelas solbadande poliskollegor.

Läs mer: Superpolisen från Knivsta grep tjuven – i bikini

Men nu slutar polisen, efter elva år i tjänst, och riktar samtidigt kritik mot polisens organisation.

– Den främsta orsaken är att jag under den sista tiden inte trivts så bra, mycket på grund av den nya omorganisationen. Jag tycker inte att man tar hand om den personal som jobbar i yttre tjänst som man borde, säger Mikaela Kellner till Expressen.

Läs mer: Polisveteranens larm: ”Kåren i förfall”

Tar tjänstledigt

Dock berättar ”Bikinipolisen” för tidningen att hon inte sagt upp sig helt, utan att hon kommer att vara tjänstledig i ett år.

– Det har blivit lite som en identitet, men jag mår dåligt av att inte kunna göra ett bra jobb.

Läs mer: ”Bikinipolisen” svarar på kritiken

Det var i juli som det uppmärksammade ingripandet ägde rum.

– Jag fick tag på honom direkt och min andra kompis som också är polis hjälpte till. Det hela gick väldigt snabbt, sa Mikaela Kellner till SVT Nyheter Uppsala då.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer