Vattenläckage försenar badhusöppning i Enköping Foto: Enköpings kommun

Vattenläckage stoppar Fjärdhundrabadet från att öppna

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att Fjärdhundrabadet utanför Enköping skulle öppna den 1 juni. Men ett läckage från bassängen orsakar förseningar.

– Vi kommer öppna senare än vi tänkt, säger Katarina Härner, fastighetschef på Enköpings kommun.

Det är ett läckage i ett rör som gör att vattnet inte stannar kvar i bassängen på Fjärdhundrabadet. Läckaget upptäcktes i samband med ett fastighetsunderhåll. Badet skulle ha nyöppning den första juni men blir nu försenat och nästa vecka kommer experter att undersöka orsaken till skadan.

– Vi måste laga skadan innan vi kan fylla bassängen fullt med vatten igen. Vi vet mer nästa vecka hur stor förseningen blir, det beror på hur vi kan laga det här, säger Katarina Härner.

Ska utreda orsaken

Kommunen kommer att utreda orsaken till varför röret läcker, men menar att det inte är ett handhavandefel.

– Vi ska se om det finns något som man kan göra för att det inte ska hända igen. Vi ville gå ut med informationen redan nu, men vi vet inte när badet kommer öppna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.