Polisen var på plats i Gottsunda under natten för att vara trygghetsskapande. Foto: Utryckning Uppsala

”Vi är där för att vara trygghetsskapande”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tisdagskvällens skottlossning i Valsätra vill polisen verka trygghetsskapande i området. Tre män är anhållna för inblandning i skjutningen.

– Under natten har vi varit på plats för den tekniska undersökningen och för att vara trygghetsskapande genom vår närvaro. Vi kommer fortsätta vara på plats under dagen, säger Joel Manner, rlc-befäl vid polisen.

Vid 19-tiden på tisdagskvällen fick polisen i Uppsala in larm om en skottlossning på Bandstolsvägen i Gottsunda. Kort därefter kom en skottskadad person in till akuten.

Inte livshotande skador

Enligt Joel Manner har den skottskadade personen, en man i 20-årsåldern, inte livshotande skador, och de tre män som greps under kvällen är nu anhållna misstänkta för inblandning i händelsen.

– De är misstänkta för delaktighet i det här. Vi har hört dem under natten och de är nu anhållna misstänkta för mordförsök, samt försök till dråp, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.