Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Var oroliga. Sandra Bouvin och andra i familjen hade det tufft när pappa Christer Hjalmarsson drabbades av covid-19 i höstas. Tanken att de inte skulle hinna komma och ta farväl fanns där när Christer Hjalmarsson flyttades till Karlstad under vårdtiden. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Sandras pappa flyttades till Karlstad: ”Var rädda för att inte hinna säga adjö”

Uppdaterad
Publicerad

I november förra året insjuknade Sandra Bouvins pappa i covid. Han sövdes ner och fick hjälp av respirator för att andas. Under tiden han vårdades hann han med flera flyttar inom Akademiska sjukhuset, och en flygtur till Karlstad.

– När han blev flyttad till Karlstad var vi rädda för att vi inte skulle hinna säga adjö, så tänkte vi då, säger Sandra Bouvin.

Och visst är det en bit mellan Söderön utanför Östhammar, där hon och pappa Christer Hjalmarsson den här dagen hjälps åt att tömma en kärra med träd och kvistar, och Karlstad.

– Jag låg hemma en vecka, sen fick jag åka in till sjukhus och jag sövdes ner. Jag minns inte så mycket av det.

Även om både far och dotter öser beröm över sjukvårdspersonalen så var det en tuff tid, inte minst flytten till Karlstad.

”Borde få stanna”

Christer Hjalmarsson är glad och tacksam för den vård han fått. I dag, knappt ett halvår efter att han lades in, jobbar han heltid på Sandvik i Gimo och mår förhållandevis bra. Han klarade flyttarna, men tycker att de borde bli färre.

– Det känns som att vi som bor i Uppsala län borde få stanna på sjukhuset. Ett sätt att öka chanserna är att höja lönerna. Jag har sett med egna ögon hur personalen kämpar.

Klippet: Sandra Bouvin om den tuffa tiden som anhörig på distans

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet