En villa brann ner under torsdagsmorgonen. Ingen ska ha kommit till skada i samband med branden. Foto: SVT

Villa brann ner – brandorsak okänd

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en villabrand på en gård i Enköpings kommun. Villan var övertänd och gick inte att rädda.

– Vi ser ingen naturlig brandorsak till detta, utan hanterar fallet just nu som en mordbrand. Två byggnader har förstörts i branden, varav ett bostadshus. Även bilar som stod i närheten har skadats och ett vindskydd, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion Mitt.

Ingen tros ha befunnit sig i huset och polisen söker nu ägaren till huset.

– Det var ingen skriven där och grannarna känner inte till att någon ska ha bott där – men jag vet ännu inte om vi fått tag på ägaren, säger Daniel Wikdahl vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen.

Huset var bortom räddning

Larmet om villabrand kom in kvart över sex under torsdagsmorgonen. Villan står på en gård, norr om riksväg 70 och i närheten av länsgränsen mot Västmanlands län. När räddningstjänsten kom fram konstaterade de att huset var bortom räddning.

– Det brinner för fullt när vi kommer fram. Vi gjorde bedömningen att det inte fanns något att rädda, utan det fick brinna ner, säger Jonas Fröjmark, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Fokus lades på att stoppa spridningen av branden, men ännu en byggnad brann ner på gården.

Vid åttatiden återstod endast eftersläckningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.