Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En brand utbröt i en villa i Skoby under midsommaraftons kväll. Foto: Utryckning UppsalaVisa alla (2)
Visa alla (2)

En befaras ha omkommit i villabrand i Alunda

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en brand i Alunda inkom till räddningstjänsten strax innan 19-tiden på fredagskvällen. En dryg timme senare hade räddningstjänsten lyckats hindra spridningsrisken, men på lördagmorgonen är det fortfarande kraftig rök. En person befaras ha omkommit i branden.

Fyra stationer befann sig på plats vid branden i Alunda i Östhammars kommun på midsommaraftons kväll.

– Vi håller på att jobba på plats nu, och vi har en prognos att vara kvar i drygt två timmar till, sa Alexander Axelsson, ledningsoperatör på Stockholms brandförsvar, när SVT stämde av läget tidigare på fredagskvällen.

Elden kunde begränsas och utgör inte längre någon spridningsrisk till närliggande byggnader.

Misstänkt mordbrand utreds

På midsommardagens morgon pågår efterarbetet ännu.

– Det ryker definitivt och vi kommer vara kvar här och bevaka förloppet, säger Peter Tistam, ledningsoperatör på räddningscentral Mitt.

Räddningstjänstens arbete avslutas senare på dagen.

En befaras ha omkommit

Polisen skriver på sin hemsida att en person befaras ha omkommit i samband med branden. Anhöriga är underrättade och en förundersökning gällande mordbrand är inledd för att polisen grundligt ska kunna utreda hur branden startade.

Hela bygnaden har brunnit ner till grunden och polisen meddelar att platsen är avspärrad. En teknisk undersökning ska genomföras när det är möjligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer