Mannen har tidigare dömts för att ha köpt sexuella handlingar av barn. Foto: montage SVT

Ville massera pojkes fötter mot betalning

Uppdaterad
Publicerad

Pojken trodde han svarade på en jobbannons. Istället föreslog en man i 30-årsåldern att pojken skulle låta honom massera hans fötter.

Pojken var under 15 år när han svarade på upplänningens jobbannons i somras. Men mannen sa att han var för ung för jobbet, och föreslog istället att pojken skulle låta honom massera hans fötter. För 20 minuters beröring av pojkens fötter skulle mannen betala 800 kronor, en summa han sedan höjde till 1.200 kronor när pojken tvekat.

Mannen hävdar att hans intresse för fötter inte är sexuellt, utan beskriver det som en konstform. Men Uppsala tingsrätt köper inte den förklaringen, utan dömer mannen till skyddstillsyn för försök till köp av sexuell handling av barn. Han döms även att betala 5.000 kronor i skadestånd till pojken.

Mannen dömdes förra året av Svea hovrätt för köp av sexuell handling av barn vid sju tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.