Falkenberg och Linköping har stött på varandra i SM-finalsammanhang. Lagen kommer till Uppsala i januari. Foto: TT

Volleybolleliten gör upp i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Det var längesedan Uppsala hade ett lag i volleyboll som kunde mäta sig med de bästa, men i mitten av januari blir det i alla fall volleybollfeber – Uppsala Volley arrangerar Grand Prix där de bästa i landet möts.

Vi får gå tillbaka till slutet av 1980-talet och i början av 1990-talet för att hitta stora Uppsalaframgångar i volleyboll. 1989 vann Uppsala Stud IF SM på damsidan och fem år senare gjorde Uppsala VBS om bedriften på herrsidan.

Det är Uppsala volleys rutin och förmåga att ordna tävlingar på hög nivå som gör att klubben för tredje gången får förtroendet att arrangera Grand Prix, där de fyra bästa lagen på herr- och damsidan möts.

Håller klass – som arrangör

– Tyvärr har vi inte längre några lag i den yppersta eliten, men som arrangörer håller vi högsta klass. Därför får vi ofta förtroendet att arrangera stora volleybollevenemang i Uppsala, säger Anders Karlsson ordförande i Uppsala Volley i ett pressmeddelande.

De åtta lag som kvalificerat sig  är Linköping, Hylte/Halmstad, Sollentuna och Falkenberg på herrsidan och Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro och Lindesberg på damsidan. Titelförsvarare är Falkenberg och Engelholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.