Will och Kate kommer till Uppsala i februari. Foto: SVT

Will och Kate besöker Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

I februari besöker Prins William och hertiginnan Kate Middleton Uppsala. Men först ska de till Stockholm.

Prins William och Kate Middleton ska undervisas i den ädla konsten att spela bandy när de kommer till Stockholm om två veckor. Både elitspelare och yngre förmågor ska förklara för det brittiska hertigparet hur spelet går till och ”sportens betydelse i Sverige”, skriver Utrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Efter bandylektionen i Vasaparken den 30 januari kommer hertigparet att visa upp sig för allmänheten på Stortorget i Gamla stan. Därefter blir det ett par museibesök innan dagen avslutas med middag på den brittiska ambassadörens residens, där bland andra statsminister Stefan Löfven deltar.

Hertigparet av Cambridge blir kvar i Stockholm dagen därpå, då bland annat besök på en skola och ett varuhus står på programmet. Sverigevistelsen avslutas den 1 februari i Uppsala där flygvapnet får tillfälle att demonstrera några stridsflygplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.