Butiker i Filipstad har utsatts för skadegörelse där någon har skjutit genom skyltfönster Foto: SVT

13 skotthål i klädbutikens skyltfönster

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tråkig start på arbetsveckan för ägarna till Håkanssons klädbutik i Filipstad. Tretton skotthål upptäcktes i butikens skyltfönster när de kom till jobbet igår. Även Flügger färg har drabbats av skotthål.

– Det kändes väldigt obehagligt och man blir ledsen av förstörelsen., säger Emma Zetterström, som jobbar i butiken.

Händelsen är polisanmäld och blir en hård smäll ekonomiskt för företaget. Eftersom inga kulor hittats tror polisen att det rör sig om skott från soft air-guns eller liknande.

– Vi har dyr självrisk och nu vet vi inte om vi ska byta rutor eller vänts ifall det händer igen, säger Emma Zetterström.

 Vad tror ni ligger bakom?

Vi vet ju inte alls. En teorin är att någon varit ute och kört och skjutit från bilen för nöjes skull.

 Emma Zetterström beskriver läget som tufft för de små butikerna i Filipstad. Många kämpar för sin överlevnad i konkurrens med näthandeln. Då kommer skadegörelsen som ännu en tråkig kostnad och merarbete.

 En av butikens rutor är tejpad sedan en tidigare stöld.

– När de krossade rutan före jul stal de en jacka och handskar, här verkar det handla om skadegörelse som någon roat sig med.

 Flera har fått sina rutor krossade före jul.

Igår polisanmälde de skotthålen när de upptäckte dem.

Enligt polisens presstalesperson Stefan Dangardt pågår en brottsutredning om skadegörelse, men i nuläget finns ingen misstänkt person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.