Foto: TT

15-åring förd till sjukhus efter mopedolycka i Vålberg

Publicerad

En trafikolycka inträffade vid 21-tiden på onsdagkvällen. Enligt polisen ska en mopedist förts till sjukhus med nacksmärtor.

Olyckan har skett på E45 i höjd med korsningen till Älvenäsallén. 15-åringen ska ha kört moped när en bil körde om och svängde in framför honom, enligt polisens presstalesperson Christina Hallin.

Mopedisten var tvungen att väja, körde ner i ett dike och slog huvudet i en stolpe. När ambulans kom till platsen var mopedisten vaken och talbar men klagade på nacksmärtor.

– Det är inte säkert om det rör sig om ett brott. Vi vet inte om bilisten var medveten om att hen låg för nära mopeden. Vi kommer skriva en anmälan om trafikolycka och utreda om det rör sig om ett brott, säger Christina Hallin. 

Ingen bil var kvar på platsen när polisen anlände och 15-åringen har förts till sjukhus med ambulans. Det är oklart hur allvarliga hans skador är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.