Bilen på bilden har inget med ingripandet att göra. Foto: TT/Arkiv

16-årig rymling gripen efter vansinnesfärder

Uppdaterad
Publicerad

Han har vid flera tillfällen rymt och stulit dyra bilar som han sedan kört i vansinnig fart till Stockholm. Den 16-årige pojken som rymt från ett ungdomshem i Värmland har nu gripits.

– Jag har fått information om att han ska vara gripen, säger Jörgen Karlsson vid Järfällapolisen till SVT Nyheter Värmland.

Den 16-årige pojken har varit efterlyst i hela landet sedan han rymde från Klarälvsgården i Deje i början av juli.

16-årig rymling

Polisen vid Stockholm nord berättar för Aftonbladet att ynglingen greps vid ett hotell i Sollentuna.

Läs också: Klarälvgårdens chef: Det är ett misslyckande

16-åringen har under rymningarna stulit bilar av lyxigare modeller och kört så vårdslöst och snabbt att polisen inte vågat köra efter. Han har kört från Värmland till Stockholmstrakten där han är hemmahörande.

När 16-åringen greps tros han också ha haft en stulen bil.

– Vi hittade en bil utanför hotellet som var efterlyst. Det var en Mercedes och vi misstänker att han kört den, säger Kjell Hellström, stationsbefäl vid polisen Stockholm Nord till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska ynglingen haft en spliterny Mercedes när han greps och dessutom bilnycklar till en Tesla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-årig rymling

Mer i ämnet