Det var i april i år som den då 16-årige pojken attackerade en jämnårig pojke med kniv i stadsdelen Norrstrand i Karlstad. Foto: SVT

17-åring döms för mordförsök på Norrstrand i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig pojke döms av Värmlands tingsrätt till sluten ungdomsvård i 2 år och 8 månader för att i våras ha attackerat en jämnårig pojke med kniv.

Det var i april i år som den då 16-årige pojken attackerade en jämnårig pojke med kniv i stadsdelen Norrstrand i Karlstad.

Enligt domen var skadorna av livshotande karaktär. I domen skriver tingsrätten: ” ...det är uppenbart att XX haft ett direkt uppsåt att orsaka YY mycket allvarliga skador eller död.”

17-åringen har erkänt gärningen men förnekat att han haft för uppsåt att döda.

Enligt domen ger utredningen inte svar på vilket motiv XX haft att skada eller till och med döda YY men tingsrätten anser att det inte råder någon tvekan om att dådet var planerat.

17-åringen döms även för ett rånförsök i en närbutik i stadsdelen Klara i Karlstad två dagar innan mordförsöket på Norrstrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer