1700 hushåll utan ström i Torsby

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14-tiden under onsdagen försvann strömmen för upp mot 1700 av Ellevios kunder i Torsby. Det är oklart vad avbrottet beror på men felsökningar pågår enligt elbolaget.

– Vi har personal som är i området och felsöker. Allt nät är ju nedgrävt i backen så det tar tid att lokalisera felet, säger Ellevios presschef Jonatan Björck.

Det går ännu inte att säga när elen kan vara tillbaka, men eftersom avbrottet finns inom ett relativt begränsat område hoppas man hitta felet snabbt.

– Vi misstänker att någon har grävt av en ledning, men vi vet inte. Av säkerhetsskäl behöver vi hitta felet innan vi sätter på elen igen ifall någon skulle stå och gräva, säger Jonatan Bjöck.

Strax innan 16-tiden hade alla berörda hushåll fått tillbaka elen enligt avbrottsinformation från Ellevio. Felet berodde på ett kabelfel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.