Foto: TT

20-30 personer i storbråk med järnrör och kedjor

Uppdaterad
Publicerad

Två 19-åriga män togs till sjukhus efter att 20-30 personer slagits på ett torg i centrala Filipstad.

– Det var inblandat järnrör, batonger och kanske kedjor till och med, säger Per Vikman, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen.

Larmet kom till polisen klockan 22.17 på lördagskvällen. Då ringde flera personer till polisen och vittnade om att ett stort antal personer slogs på torget i centrala Filipstad. Enligt polisen rörde det sig om så många som 20-30 personer.

När polisen kom till platsen hade personerna lämnat torget i flera olika bilar. Två 19-åriga män fanns kvar på platsen och hade, enligt polisen, sårskador i huvudet. De togs med ambulans till sjukhus.

”Det är ungdomar”

Polisen vet inte vad som ledde fram till bråket.

– Det är ungdomar men vad de har för relation till varandra vet jag inte, säger Per Vikman, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen.

Han kan inte själv minnas att det skulle ha hänt något liknande i just Filipstad.

Flera vittnen

Enligt polisen finns det ett flertal vittnen till slagsmålet.

– Det är flera som ringer in till oss och det sker mitt i stan. Så vi får se om vi kan frihetsberöva någon, säger Per Vikman.

Vid 08.30 på söndagsmorgonen var ännu ingen frihetsberövad eller misstänkt enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.