Polisen säkrar spår efter knivdådet i Stadsträdgården i Karlstad i september. Foto: SVT

25-åring åtalas för mordförsök efter knivskärning i Stadsträdgården i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

I september fördes en 17-årig pojke till sjukhus efter ett knivbråk i Stadsträdgården i Karlstad. Nu åtalas en 25-årig man för försök till mord och olaga hot. Enligt åtalet har mannen begått gärningarna med uppsåt.

Flera polispatruller och ambulans ryckte ut till Stadsträdgården den 2 september efter larm om bråk mellan två personer. Enligt vittnen på plats ska 17-åringen huggits med någon form av stickvapen, något som även polisen bekräftade.

Allvarliga skador

Enligt åtalet ska 25-åringen försökt döda eller tillfoga 17-åringen allvarlig kroppskada. Han ska ha tilldelat flera knytnävsslag mot ansiktet, skurit honom i ansiktet och bröstkorgen, punkterat en lunga och skadat revbenspulsådern.

17-åringens skador ska ha varit så pass allvarliga att de krävt akut kirurgi och hade kunnat leda till döden om han inte behandlats.

Vid samma tillfälle och på samma plats ska 25-åringen också ha hotat tre personer genom att peka på dessa och säga ”ni ska alla få se”, ”ni ska alla dö” och ”jag ska hitta er”.

Åtalas även för misshandel

Förutom åtalen för försök till mord och olaga hot åtalas även 25-åringen för misshandel av en kvinna vid ett annat tillfälle. Han ska ha tilldelat henne ett flertal slag i ansiktet som tillfogat smärta, blåmärken och svullnad. Även där menar åklagaren att gärningarna begåtts med uppsåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.