Räddningstjänstens styrkor arbetade i 30 graders värme. Foto: SVT

25 hektar brann upp i Knöstad under helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under hela natten och dagen har räddningstjänsten funnits på plats vid Knöstad för att jobba med eftersläckning av skogsbranden som startade i söndags.

Det är ett område cirka 500 gånger 500 meter uppe på en bergknalle vid Knöstad, på kommungränsen mellan Grums och Säffle, som har brunnit.

Det är blandskog med stort inslag av gran och tall. Som tur är har elden kunnat begränsas uppe på berget och har inte spridit sig neråt.

Slitsam släckning

Räddningstjänsten har funnits på plats hela natten och dagen för bevakning och eftersläckning.

Det har varit 30 grader varmt i brandområdet och slitsamt att arbeta för brandmännen.

– Det är varmt och otillgänglig terräng, säger Jörgen Rignell från Forshaga, som är styrkeledare vid räddningstjänsten.

– Jämfört med förra året, så är det ju inte i närheten av samma dimension. Men det blir ju jobbigt när det är den här terrängen.

Fortsatt eftersläckning

Räddningstjänsten kommer att finnas kvar i brandområdet under kvällen och natten för fortsatt arbete med eftersläckning och bevakning. Om inget oförutsett inträffar lämnas brandområdet över till markägaren under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.