Foto: SVT

3 000 Herrhagsbor får bada gratis på Sundsta

Publicerad

När Karlstad kommun stänger av en fjärrvärmeledning under söndagen erbjuder man ett antal hushåll på Herrhagen gratis entré på Sundstabadet.

Fjärrvärmestoppet innebär att varmvattnet försvinner och kommunen erbjuder därför gratis bad till de berörda hushållen. Det var tidningen VF först att rapportera om.

Långt stopp

Kommunen räknar med att 2 000 hushåll, drygt 3 000 personer, kommer bli av med varmvattnet under ledningsstoppet från klockan 8 den 22 september till klockan 5 på morgonen den 23 september.

– Normalt brukar ett fjärrvärmestopp ligga på bara runt fyra timmar, men eftersom det här stoppet blir relativt långt väljer vi att erbjuda gratis entré på Sundstabadet, säger Peo Ajaxson, kommunikatör på Karlstads Energi.

Gammal ledning

Anledningen till stoppet är att en del av en äldre fjärrvärmeledning ska bytas ut.

– Den läcker lite och det är bara runt tio meter som ska bytas ut, men det är en stor ledning så det kommer ta lite tid.

”Rutinerade”

Sundstabadet har öppet mellan klockan 10-18 på söndagen och de är beredda på att ta emot fler besökare.

– Stoppet är noggrant planerat sedan flera veckor och personalen på Sundsta är rutinerade så vi tror det kommer gå bra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer