Foto: TT

90-åring Årjängsbo bestulen – polisen varnar för dörrknackare

Uppdaterad
Publicerad

En 90-årig man i Årjäng fick under eftermiddagen besök av två män som skulle sälja något. När den gamle mannen vände sig om tog en av männen hans plånbok från bakfickan och de två försvann från platsen. Polisen varnar nu boende i Årjäng att vara uppmärksamma på dessa personer.

I plånboken hade den 90-årige mannen en mindre mängd kontanter och bankkort.

Utgav sig vara från hemtjänsten

Även flera andra äldre människor i området har har kontaktats. En person blev uppringd av någon som uppgav sig vara från hemtjänsten och skulle hjälpa till att handla. När man kontrollerade det hela med hemtjänsten visade det sig att de inte alls ringt.

Män i 30-årsåldern

Männen beskrivs vara i 30-årsåldern och talar inte med värmländsk dialekt.

Polisen uppmanar alla boende i Årjäng med omnejd att vara uppmärksamma på de här personerna, som man tror kan vara kringresande kriminella.

Vädjar om hjälp

Har man uppgifter som är intressanta för polisen och som kan leda till gärningsmännen uppmanas man kontakta polisen.

En polispatrull har under kvällen knackat dörr i närområdet för att få in eventuella iakttagelser av gärningsmännen. Det kan finnas fler inblandade än de två männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.