Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet får du veta vad pengarna som Agera Värmland fått ska användas till. Foto: SVT

Miljonstöd till föreningen Agera Värmland – från Center mot våldsbejakande extremism

Uppdaterad
Publicerad

Närmare en miljon kronor. Så mycket har den ideella föreningen Agera Värmland fått i verksamhetsstöd från Center mot våldsbejakande extremism (CVE). Föreningen jobbar för mänskliga rättigheter, demokrati och emot våldsbejakande extremism – och de nya pengarna gör skillnad.

– Äntligen får vi möjlighet att jobba lite mer långsiktigt, säger samordnaren på Agera Värmland Lars Stiernelöf.

Det handlar om 985 000 kronor som föreningen får för år 2021. Från att tidigare ha arbetat med ett-åriga bidrag och projektstöd, där det funnits en osäkerhet hur man kan klara finansieringen, så är det här ett välkommet tillskott.

Samordnaren Lars Stiernelöf både tror och hoppas på att de kan fortsätta få stödet även kommande år. Men det hänger på politiska beslut.

– Men det här är en viktig verksamhet och oavsett hur regeringarna ser ut så är det här en något som det kommer att satsas på. Jag ser framtiden an med tillfösikt.

Vill nätverka

De andra tre organisationerna som också fått pengar från CVE är Rädda Barnens orosverksamhet, Exit Fryshuset och Flamman socialt förebyggande centrum i Malmö. Och nu är förhoppningen att kunna utveckla samarbeten.

– Vi har redan börjat lite trevande för hitta hur vi ska nätverka, så att vi kan stötta varandra till nytta för de vi jobbar med. Vi kan byta erfarenheter och hjälpas åt i vissa ärenden.

I klippet ovan hör du vad pengarna ska användas till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer