Sökinsatsen efter det norska paret inleddes under tisdagen i gränstrakten väster om Lekvattnet i Torsby kommun. Foto: SVT

Äldre norskt par anmäldes saknade – hittades efter sökinsats utanför Lekvattnet

Uppdaterad
Publicerad

Två personer anmäldes under tisdagen saknade i gränstrakten väster om Lekvattnet i Torsby kommun. Polisen berättar att ett äldre norskt par åkt vilse i området och efter att ha kört fast slog de larm. Under tisdagskvällen kunde polisen till slut hitta paret efter en sökinsats i området.

Strax före klockan 19 på tisdagen meddelade polisen letade efter paret i området väster om Lekvattnet. Det äldre norska paret hade då varit i kontakt med polis under eftermiddagen, men mobiltäckningen i området är dålig vilket gjorde att man inte kunde fastställa deras position.

– Paret är i 80-årsåldern och var på väg mot Charlottenberg när de kontaktade oss vid 17-tiden. Då mådde de bra men eftersom vi inte hört av paret sedan dess är vi angelägna om att få kontakt med dem, sade polisens presstalesman Lars Hedelin till SVT Nyheter Värmland under tisdagen.

Vid 19.30 hade man dock åter fått kontakt med paret som man nu lokaliserat, och polisen skrivet att de var ”våta och kalla men i övrigt oskadda”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.