Äldre par i Torsby avled i hemmet – polisen misstänker spritförgiftning

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en kvinna och en man, i 70-årsåldern hittades avlidna i sitt hem utanför Torsby förra veckan. De anhöriga underrättades och polisen startade en förundersökning.

Polisen misstänkte inledningsvis att mannen och kvinnan blivit utsatta för våld men den teorin är inte längre aktuell, enligt förundersökningsledaren Stefan Hedelin.

– Vi har fått ett preliminärt obduktionsresultat och det styrker inte en brottsteori, att de blivit utsatta för våld. Det kan nog avskrivas. Men vi har viss anledning att misstänka att de fått i sig giftig alkohol, säger Stefan Hedelin, förundersökningsledare.

”Vållande till annans död”

I nuläget rubriceras dödsfallen som vållande till annans död men det finns ännu ingen misstänkt person. Än kan polisen inte med säkerhet säga när kvinnan och mannen avled.

– Det kan vara någon gång under förra veckan. Vi har hållit förhör med människor i deras omgivning.

Polisen inväntar svar på kemiska analyser och på det slutliga obduktionsresultatet.

– Då vet vi om det finns giftiga ämnen i deras kroppar eller i de vätskor som vi hittat, säger Stefan Hedelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.