Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så tänker Alexander Torin (M) om de stundande förhandlingarna kring hur Karlstad kommun ska styras. Foto: SVT

Alexander Torin (M) ger inte upp hoppet om Karlstad: ”Kommer bli tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Karlstad jublar och ser framför sig ett maktskifte i Karlstad, men enligt Alexander Torin (M) finns det fortfarande hopp om att Moderaterna ingår i kommunens nya styre.

– Det kommer bli tufft och jag tror man kommer behöva titta över blockgränserna, säger han dagen efter valet.

Med 98 procent av rösterna räknade ligger Moderaterna kvar stabilt på tolv mandat i Karlstad kommun men deras nuvarande samarbetsparters, L, C och MP tappar ett mandat var. Därmed halkar det blågröna minoritetsstyret (där även KD ingår) ner från 28 till 25 av fullmäktiges 61 mandat.

Samtidigt går Socialdemokraterna starkt framåt, med fyra nya mandat.

– Det ger ju ett bra utgångsläge för oss nu inför förhandlingarna. Vi har hela tiden sagt att vi samtalar och samarbetar med alla partier förutom Sverigedemokraterna så nu finns det många dörrar som är öppna, sa en jublande Linda Larsson (S) på valnatten.

Svårt att få majoritet

Hon har tidigare nämnt C, MP och V som potentiella partners men så länge Centerpartiet säger fortsatt nej till samarbete med V får de inte ihop en majoritet.

Moderaternas Alexander Torin har inte stängt några dörrar alls – vare sig till S, SD eller KpL – men vill invänta onsdagens slutgiltiga valresultat innan han inleder några förhandlingar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialdemokraterna i Karlstad klättrar rejält

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet