Älgkalv räddades ur poolen med spännband

Älgkalv i swimmingpool – räddad med spännband

Uppdaterad
Publicerad

En älgkalv ramlade vid lunchtid ner i en pool i Östmark i Torsby kommun och räddningstjänsten larmades till platsen för att hjälpa den upp.

– Det går bra, vi har precis fått upp den nu, säger Johan Westh, stf räddningschef i Torsby, på plats i Östmark vid 13-tiden.

Räddningstjänsten använde sig av en presenning och spännband för att lyfta älgkalven. Insatsen gick problemfritt och kalven verkar ha klarat sig bra.

– Den mådde bra och sprang till skogs. Det var roligt, säger Johan Westh.

Poolen var ungefär 1,5 meter djup men det vara bara lite vatten i poolen. Älgkalven klarade dock inte av att ta sig upp på egen hand.

– Detta är faktiskt ingen ögonbrynshöjare för oss som jobbar på SOS, det händer lite då och då med älgar och rådjur. Ofta är det älgar, de vill ju gärna in i trädgårdar och äta äpplen och sådär, säger Annelie Silveria, på SOS Alarms informationstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.