Systrar, swing och skönsång

Publicerad

”En positiv låt som man skulle kunna sjunga till en kompis för att ge kraft”. Så beskriver systrarna i The Hebbe sisters låten ”Alice” som de gjort en egen tolkning av.

Förra året bad SVT Värmlandsnytt fyra lokala artister att tolka någon av Putte i Parkens akter, en artist per festivaldag. Resultatet blev fyra bejublade framträdanden, och inför årets festival var trycket stort från musiker i Värmland som ville göra en egen tolkning.

The Hebbe sisters är först ut av årets fyra lokala artister som vi bett göra en egen version av någon av akterna på årets festival.

Växte upp i musikalisk familj

The Hebbe sisters består av systrarna Emelie, 22, Josefin, 19 och Maria, 17. De är uppväxta på en gård i skogen utanför Arvika i en musikalisk familj där föräldrarna turnerade runt i världen. Systrarna har sjungit tillsammans sedan barnsben och musikstilen går numera mest åt swing.  De sjunger trestämmigt och ofta är det storasyster Emelie som gör arrangemangen. Ett helt eget arrangemang har Emelie Hebbe gjort till låten ”Alice” som Värmlandsnytts tittare bjuds på här.

Enkelt låtval

Både valet av artisten Linnea Henriksson, och låten ”Alice” var självklart för trion. De har alla lyssnat mycket på Linnea Henriksson och beundrar henne både för musiken, texterna och scenspråket.

– Alice var den första låt vi hörde med Linnea Henriksson och vi tyckte den var så bra. Dessutom passade den bra för oss och vår stil, säger Maria Hebbe.

Hon är, liksom sina systrar, sprudlande och färgstark och utrycksfullheten både syns och hörs. Glädjen och energin är tydlig och systerskapet känns påtagligt.

De utbildar sig alla inom musik och har redan synts på en hel del scener. De har bland annat tagit sig till semifinal i teveprogrammet Talang och sjungit med Gunhild Carling på CCC.

Syskonlika röster

Förhoppningen är att i framtiden kunna ägna sig åt musiken helt och hållet och att nå ut till en stor publik. Att vara en syskontrio tror de har många fördelar. Förutom att det är praktiskt så tror de också att syskonskapet hörs.

– Ja, jag tycker det hörs att vi är systrar. Även om vi har tre unika röster så matchar dom varandra på något sätt, säger Emelie Hebbe.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Putte i Parken 2014

Mer i ämnet