Andra gången gillt för Karlstads musikalpar

Publicerad

På måndag börjar repetitionerna för Wermland operas nya uppsättning av Les Miserables. På scen finns två artister, som också var med 1996, förra gången musikalen spelades i Karlstad.

Musikalbranschen är en värld av kontrakt, projekt och inhopp. Artisterna har tidsbegränsade anställningar. Men Cecilie Nerfont Thorgeirsen och Christer Nerfont är unika. De är världens två enda fast anställda musikalartister.

Det började med praktik i Karlstad för 20 år sedan, i förra uppsättningen av Les Miserables. Sedan har följt en rad roller i gamla beprövade och nya otestade musikaler.

– Jag blev kär i Karlstad, säger Cecilie Nerfont Thorgeirsen.

– Jag blev kär i teatern, i vattnet, i miljön, i kaffedoften. Så när vi hade spelat klart Les Miserables, längtade jag tillbaks. Men när vi skulle flytta till Karlstad fick vi världens reaktioner från kollegorna. Vad ska ni göra i Karlstad? Men vi har aldrig känt oss på en institution, att vi varit fast här.

– Man pratar om 95% arbetslöshet i vår genre, säger Christer Nerfont.

– Och då är det fantastiskt att få vara fast anställd på en teater, där det händer så mycket spännande. Och sedan att få göra den resan med sin älskade. Det är ju otroligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer