Den delvis nedlagda Hacklehemsskolan i Kristinehamn utsattes för en anlagd brand under tisdagseftermiddagen. Foto: Privat

Anlagd brand på skola i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Den delvis nedlagda Hacklehemsskolan i Kristinehamn utsattes för en anlagd brand under tisdagseftermiddagen. Enligt vittnen ska någon ha hällt brännbar vätska på en yttervägg och tänt på.

– Jag kan bekräfta att det är så, säger räddningstjänstens insatsledare Lars Eliasson.

Branden blev dock vare sig stor eller långvarig.

– Det brann på en yta av en gånger en meter så det var snabbt släckt. Men uppsåtet är oroväckande, säger Lars Eliasson.

Flera bränder

Det senaste dygnet har flera anlagda bränder brutit ut i Kristinehamn. Både under måndagen och tisdagen har någon tänt på i en övergiven järnvägsvagn. Foto: Privat

Det senaste dygnet har flera anlagda bränder brutit ut i Kristinehamn. Både under måndagen och tisdagen har någon tänt på i en övergiven järnvägsvagn och nu har alltså en skolbyggnad satts i brand.

– Om det finns något samband får polisen uttala sig om. Men enligt inringarna verkar det ha varit olika åldrar på de som synts vid de olika bränderna, säger Lars Eliasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.