Kvinnan har berättat om hur hon i höjd med Stadshotellet i Karlstad antastades av mannen under lördagseftermiddagen Foto: SVT

Nytt fall av ofredande i Karlstad – kvinna antastad av man på cykel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har i helgen fått in en anmälan om en kvinna i Karlstad som ska ha blivit antastad av en man på cykel. Händelsen utspelade sig mitt i centrala delarna av staden, under lördagseftermiddagen.

Kvinnan berättar att den hela inträffade när hon gick i riktning mot älven från Stora torget. I höjd med stadshotellet kom mannen ikapp kvinnan och antastade henne. Han ska sedan snabbt ha cyklat vidare från platsen. Händelsen har polisanmälts.

Kvinnan beskriver mannen som normalbyggd, cirka 180 cm lång, klädd i jeans och mörka kläder. Men hon kan inte beskriva mannens ansikte eftersom det är svårt med signalement då han smyger upp bakifrån.

Karlstad har tidigare haft problem som liknar helgens händelse. I början av juni rapporterade TT om att flera kvinnor antastats av en man på cykel, och att ”gärningspersonen har sett till så att han är ensam med sina brottsoffer innan han ofredar dem, vanligen genom att daska dem på rumpan.”

2018 dömdes en man till fängelse för tio sexuella ofredanden och två ofredanden i just Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.