Apoteket på Norrstrand i Karlstad utsattes för ett rån på måndagsförmiddagen. Efter information till polisen kunde en man hämtas in till förhör och senare anhållas misstänkt för tre rån. Foto: SVT

Ännu ett apotek rånat

Uppdaterad
Publicerad

Apoteket på Norrstrand utsattes för ett rån på måndag förmiddag. Det var det tredje apoteksrånet på kort tid och efter förhör har nu en man i 35-årsåldern anhållits misstänkt för de tre rånen.

Enligt polisen är det en ensam man som rånat apoteket.  Han ska ha kommit in på apoteket på Norrstrand, visat upp någon typ av stickvapen och tilltvingat sig en del varor från apoteket.

Mannen lämnade därefter platsen springande.

– Jag såg att han väntade på att apoteket skulle öppna. Efter en stund kom han ut med en apotekspåse och sen kom folk springande och sa att han hade rånat dem, säger ett vittne.

Misstänkt pekades ut

Efter att polisen fått information om händelsen pekades en person ut som misstänkt. Mannen är anträffad i en bostad och är medtagen till polishuset för förhör.

Efter förhöret beslutade åklagaren att mannen ska bli anhållen misstänkt för rån i tre fall.

Ingen person i apoteket kom till fysisk skada.

Dagens rån är det tredje mot apotek på inom en vecka. I torsdags rånades apoteket på Nolgård på Hammarö och på söndagen rånades ett apotek på Välsviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.