Foto: SVT

Ännu ett silver till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog ännu ett lag-silver på viltmålsskytte-VM i Tyskland.

På torsdagen sköt Niklas Bergström från Glaskogens Jaktskytteklubb tillsammans med Jesper Nyberg och Emil Martinsson liksom igår hem ett lagsilver till Sverige. Poängen blev 1135 för Sverige, bara en mer än Nordkorea som tog bronset. Upp till Finland, som tog guldet, hade Sverige 11 poäng.

– Det är bra. Det är jättekul. Det var ju lagmedaljer som jag såg som mitt mål med att åka hit och det har ju gått bra hittills. Även när vi inte skjuter på topp så går det, och vi har ju inte klappat igenom som till exempel ryssarna gjort, vilket är väldigt ovanligt för dem. Men roligt för finnarna med två guld, de har ju jobbat hårt i många år, säger Niklas Bergström i ett pressmeddelande.

Dagens lagmedalj är Sveriges tredje lagsilver på fyra försök detta VM.

Tjugondeplats i individuella

I den individuella tävlingen blev det en tjugondeplats för Niklas Bergström. Sonen Andreas Bergström var nära pallen i juniorernas tävling. En stund mot slutet såg det ut som att han skulle kunna få skjuta särskjutning om bronset. Det blev dock inte så och 16-åringen hamnade på en sjundeplats.

– Det gick bättre än vad det kändes. Jag fick aldrig känslan någon gång under serierna. Men jag vågade vara tuff och trycka på väg in i mitten, säger Andreas Bergström i ett pressmeddelande.

Han slutade därmed topp tio i alla sina fyra tävlingar här på VM.

– Det är jag väl nöjd med. Och skyttet har motsvarat förväntningarna, säger han.

Se ett reportage om Niklas och Andreas Bergström här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.